Steak Sandwich met gesmoorde ui en tomatensaus

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

2 eetlepels
ELVEA Pomo e Legumi
1 theelepel
mosterd
2
witte uien (ongeveer 250 gr) in dunne ringen gesneden
1 eetlepel
gedroogde tijm
2 theelepels
balsamico-azijn
1 theelepel
olijfolie
4
(glutenvrije) broodjes in de lengte gehalveerd
200 g
dunne steak of minute steak
2 handen vol
rucola
zout
peper
Personen

Bereiding

De gesmoorde ui
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de ui rustig op een zacht vuurtje. Kruid met peper, zout en tijm.
Na 10 minuten zou de ui mooi glazig en zacht moeten zijn. Blus met de balsamicozijn en laat nog 4 minuutjes verder pruttelen op een zacht vuurtje.
 
 
De saus
Meng de Pomo & Legumi met de mosterd en de peper en het zout. Voor een minder pittig effect kan je eventueel nog een klein beetje honing toevoegen.
Verwarm ondertussen de grill of grillpan en grill de broodjes.
Leg de broodjes naast elkaar en zet alle andere ingrediënten klaar zodat je straks makkelijke de broodjes kan beleggen.


De steak
Grill de steak in een paar minuten gaar en laat even rusten. Kruid met wat peper en zout. Snijd de steak in dunne reepjes.


Le moment suprême
Hou de grill warm, wrijf hem even proper met een doekje.
Smeer de broodjes in met het tomatensausjes en beleg dan met de rucola, steak en ajuin.
Leg de andere helft terug op het broodje en grill dit gedurende 2 minuten zodat de sappen zich goed vermengen.



Je kan de broodjes warm houden in aluminiumfolie, maar ze smaken het best als je ze meteen uit het vuistje kan eten.
Enjoy!
 
Recept info: mustbeyummie.com
ELVEA producten in dit recept