Ragout van varkenswangetjes

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

800 g
varkenswangetjes
1
ui
2 stengels
selder
1
wortel
2 teentjes
look
1 eetlepel
Elvea Tomatenconcentraat
1 scheut
rode wijn
3 takjes
tijm
1 blok
runderbouillon
1 fles
ELVEA Passata Natuur
300 g
spaghetti
olijfolie
peper
zout
verse basilicum
geraspte Parmezaanse kaas
paneermeel
4
Personen

Bereiding

  1. Snijd de ui, selder, wortel en knoflook fijn in.
  2. Kruid de varkenswangen met peper en zout en bak ze rondom bruin in een scheut olijfolie. Voeg de fijngehakte groenten toe en laat kort meebakken met de Elvea tomatenpuree.
  3. Maak de bouillon met 1 blokje rundsbouillon.
  4. Blus met een scheut rode wijn en doe er de tijm, bouillon en Elvea passata bij. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de wangen na zo’n anderhalf uur mooi zacht zijn.
  5. Kook ondertussen de spaghetti. Schep wat van de saus samen met een pollepel kookvocht in een pan, meng er de pasta door en laat kort inkoken zodat alles mooi bindt.
  6. Werk af met basilicum, parmezaan en krokant gebakken paneermeel.
  • Recept en foto's van Timon Michiels, zoals gezien op TikTok
  • In samenwerking met njam! (@njamtv)
Recept info: The Messy Chef (Jelle Beeckman)
ELVEA producten in dit recept