Spicy pasta Vongole

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht

Ingrediënten

1 kg
vongole schelpen
100 ml
witte wijn
500 ml
ELVEA Polpa di pomodoro
4 teentjes
look
1
rode peper
2 eetlepels
gedroogde citroentijm
3 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
bladpeterselie fijn gehakt
500 g
(glutenvrije) spaghetti
rasp van 1 citroen
Personen

Bereiding

Spoel de schelpen schoon.
Kook de pasta beetgaar.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de look en de rode peper tot de look bruint. Giet er de wijn en de Polpa bij en kruid met peper, zout en tijm.
Eens dit mengsel kookt doe je er de uitgelekte schelpen bij en roer goed om. 
Laat doorwarmen en kook gedurende 5 à 5 minuten tot de schelpen openen.
Meng de bladpeterselie en de citroenrasp en zet de gremolata apart tot je de pasta gaat opdienen.
 
Meng de spaghetti onder de saus en kruid met zwarte peper.
Werk af met de gremolata en geniet!
 
Recept info: Must Be Yummie
ELVEA producten in dit recept