Penne all’ harissabiata

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

200 g
penne
1
courgette in blokjes gesneden
200 g
feta
olijfolie
zout
Voor de saus
1
ui, in grove stukken
2 teentjes
look, fijngesnipperd
2
rode paprika's, in blokjes
1 theelepel
harissa
1 eetlepel
ras el hanout
750 ml
ELVEA Passata Natuur
Voor de gremolata
0,25
ingelegde citroen, fijngesneden
1 teentje
look, fijngesnipperd
2 takjes
munt, fijngehakt
3 takjes
peterselie, gehakt
1 eetlepel
olijfolie
1 eetlepel
sesamzaadjes
4
Personen

Bereiding

  1. Kook de penne gaar in een pot met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en stoof de ui, look en paprika aan met wat zout. Voeg de harissa en ras el hanout toe en laat even meebakken. Overgiet met Elvea passata en laat meekoken. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat pruttelen op een zacht vuurtje
  3. Warm wat olijfolie in de pan en bak de courgette er goudbruin in.
  4. Maak de gremolata. Meng de ingelegde citroen met look en verse munt en peterselie. Voeg een beetje olijfolie en sesamzaadjes toe. 
  5. Meng de pasta onder de saus met wat van het kookvocht. Doe de pasta over in een diep bord, leg er wat courgette blokjes en verkruimelde feta op. Werk tot slot af met de gremolata. 
  • In samenwerking met njam! rond het programma ‘Snel, Makkelijk & Lekker S2’
  • Recept van chef: Jelle Beeckman
  • Foto van Silke Van Engeland
Recept info: Jelle Beeckman
ELVEA producten in dit recept