Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi de plakken aan beide zijden met zout en laat ca. 30 minuten staan.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en look samen met een beetje oregano. Haal het vlees uit de worsten en voeg het toe. Bak verder gedurende 5 minuten. Doe er nu de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en 10 cl water bij. Laat 20 à 25 minuten sudderen.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en houd apart in een scheutje olie. Verwarm de oven voor bij 180° C (th. 6).
Dep de plakken aubergine droog en grill ze in een scheutje olijfolie gedurende 2 minuten aan beide zijden.
Olie een springvorm in, bestrooi met 25 g chapelure en bekleed met de auberineplakken, waarbij je de plakken elkaar laat overlappen en laat overhangen. Vul met laagjes pasta, vlees en de 125 g geraspte pecorino. Klap de plakken naar binnen. Bestrooi met de rest van de chapelure.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Wacht 10 minuten voor je de taart ontvormt. Serveer de taart bestrooid met pecorino en basilicum.