Orzo met tomatensaus en kaasballetjes

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

300 g
orzo
1 handvol
basilicumblaadjes
Een paar
sneetjes brood
zout
Voor de kaasballetjes
175 g
vegetarisch gehakt
100 g
grana padano
1
ei
80 g
paneermeel
peper
zout
olijfolie
Voor de saus
2 teentjes
look
800 g
Elvea Tradizionale pastasaus
2 eetlepels
mascarpone
olijfolie
4
Personen

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak het vegetarisch gehakt rul. Kruid met zout. 
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een tweede pan en bak er de teentjes look in. Voeg de pastasaus toe en laat sudderen op een zacht vuurtje.
  3. Kook de orzo gaar in gezouten water. Giet af. 
  4. Doe de Grana Padano samen met het ei en het paneermeel in een kom. Voeg het vegetarisch gehakt toe en meng alles goed. Rol kleine balletjes van het mengsel en bak ze krokant in een scheutje olijfolie in een pan op het vuur. 
  5. Breng in een kookpot een ruime hoeveelheid water aan de kook, kruid met zout en kook er de orzo in gaar. Giet de orzo af. 
  6. Verwijder de tenen look uit de saus. Meng de orzo en kaasballetjes onder de tomatensaus en roer er vervolgens nog de mascarpone onder.
  7. Verdeel de orzo over kommetjes en werk af met enkele blaadjes basilicum en een scheutje olijfolie. Serveer met enkele sneetjes brood.
  • In samenwerking met njam!
  • Recept van chef Sarah Puozzo uit het programma ‘Snel, Makkelijk & Lekker
  • Foto's van Kaat Bosch
Recept info: Sarah Puozzo