One pot orzo met witte vis

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Visgerecht
Visgerecht

Ingrediënten

140 g
Elvea Tomatenconcentraat
2
rode uien, fijngesnipperd
1 eetlepel
olijfolie
1
courgette in blokjes gesneden
2
rode paprika's, in blokjes
2 teentjes
look gepeld en fijn gesneden
2 theelepels
gedroogde oregano
1 theelepel
gedroogde basilicum
0,50 theelepels
gedroogde rozemarijn
0,50 theelepels
kurkuma
0,50 theelepels
gerookt paprikapoeder
1 snuifje
cayennepeper
140 g
volkoren orzo
300 ml
warm water
200 ml
plantaardige melk
250 g
kerstomaatjes
100 g
spinazie
75 g
ontpitte groene olijven
1 handvol
verse basilicum
0,25 ml
citroensap
2 stuks
stevige witte vis
peper
zout
2
Personen

Bereiding

  1. Stoof de uien aan in een lepel olijfolie in een grote pan op het vuur. Voeg de courgetteblokjes, de paprikablokjes en de look toe.
  2. Laat even stoven en bestrooi vervolgens met alle specerijen, peper en zout.
  3. Doe het tomatenconcentraat erbij en bak nog twee minuten verder. Voeg vervolgens de orzo en het heet water toe.
  4. Laat het geheel zes minuten sudderen onder deksel op een laag vuurtje en doe daarna de plantaardige drink erbij.
  5. Laat opnieuw zes minuten sudderen alvorens de olijven, kerstomaatjes en spinazieblaadjes onder de orzo te mengen.
  6. Breng het geheel nog op smaak met fijngehakte basilicum en citroensap.
  7. Leg de stukken vis nu mee in de pan en laat ze nog vijf à tien minuten meegaren onder deksel, naargelang de dikte van de stukken vis.
  8. Werk af met een draai van de pepermolen en serveer gewoon in de pan.
 
  • Copyright foto’s: Kaat Bosch
  • Recept van Karolien Olaerts uit het programma Karola’s Kitchen 2
  • In samenwerking met njam!
Recept info: Karolien Olaerts
ELVEA producten in dit recept