Meatball bake met nduja en mozzarella

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

500 g
gehakt
1
ei
30 g
paneermeel
1 theelepel
gedroogde oregano
0,25 theelepels
nootmuskaat
30 g
geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel
zout
1 theelepel
zwarte peper
2 eetlepels
olijfolie
1
sjalot, fijngesnipperd
2 eetlepels
Elvea Tomatenconcentraat
2 blikken
ELVEA Cubes
2 eetlepels
nduja
1 theelepel
gedroogde oregano
1 theelepel
suiker
peper
zout
200 g
geraspte mozzarella kaas
30 g
geraspte Parmezaanse kaas
1 handje
verse basilicum
4
Personen

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de oregano, de nootmuskaat, de Parmezaanse kaas en het zout en de peper. Rol er 12 gehaktballen van.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de gehaktballen rondom bruin. Haal uit de pan.
  3. Fruit de fijngesnipperde sjalot in de olijfolie in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg de nduja, de tomatenblokjes, de oregano, de suiker, peper en zout toe. Roer goed en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en schep de saus erover. Verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas er in een dikke laag over. 
  5. Bak 20 à 25 minuten in de warme oven, tot de kaas goudbruin en bubbelend is. Bestrooi daarna met basilicum en serveer direct.
  • Recept en foto's van Winnie Verswijvel, zoals gezien op TikTok
  • In samenwerking met njam! (@njamtv)
ELVEA producten in dit recept