Lasagne

Lange bereidingstijd
Lange bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

Voor de ragu
2 eetlepels
olijfolie
900 g
rundergehakt
2
ajuinen
4 stengels
bleekselderij
2 teentjes
knoflook
2 eetlepels
bloem
150 ml
runderbouillon
1 theelepel
suiker
3 eetlepels
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
1 eetlepel
tijm
690 g
ELVEA Passata Natuur
Voor de witte saus
50 g
boter
50 g
bloem
750 ml
melk
2 theelepels
mosterd
50 g
geraspte kaas
peper
zout
Voor de lasagne:
12
lasagnebladen
75 g
oude cheddar
8
Personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor bij 180° C.
  • Verwarm voor de ragu een ruime braadpan en voeg de olie toe. Doe het gehakt in de pan en bak het rul tot het rondom een goudbruin korstje krijgt. Neem de pan van de warmtebron en schep het vlees op een bord. Doe de ui, selder (indien je die gebruikt) en look in de pan en bak tot alles zacht is. Doe het vlees terug in de pan en roer er de bloem onder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de suiker, de tomatenpuree en de tijm toe en roer goed.
  • Roer er de Passata onder. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat sudderen in de oven gedurende 1 à 1 1⁄2 uur of tot het gehakt zacht is.
  • Smelt de boter in een sauspan voor de witte saus. Voeg de bloem toe en roer goed zodat je geen klonters krijgt. Laat even doorkoken, zodat de bloemsmaak helemaal verdwijnt. Klop er beetje bij beetje de warme melk onder en blijf kloppen tot de saus indikt. Voeg de Dijon mosterd en parmezaan toe en kruid goed met peper en zout.
  • Verdeel voor de lasagne een derde van de vleessaus over de bodem van een diepe 2.3 liter ovenbestendige schaal. Lepel hierop een derde van de witte saus. Schik hierop een laag lasagnevellen. Kruid met peper en zout. Lepel hierop de helft van de resterende vleessaus, gevolgd door de helft van de witte saus. Leg hier terug een laagje lasagnevellen op. Eindig met de resterende vleessaus en de resterende witte saus. Strooi er de cheddar over.
  • Schuif de schotel in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de lasagne goudbruin kleurt, bubbelt aan de hoeken en de pasta zacht is.
Recept info: Peppe Giacomazza
ELVEA producten in dit recept