Gevulde croissant met opgeklopte pestoboter

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

250 g
ongezouten boter
3 eetlepels
Elvea Pesto Verde
zeezout
4 eetlepels
pijnboompitten
4
roomboter croissants
8 sneden
serranoham
16
kerstomaten, gehalveerd
1 handvol
rucola
40 g
geraspte Parmezaanse kaas
4
Personen

Bereiding

  1. Doe de roomboter (op kamertemperatuur) samen met de pesto in de kom van een keukenmachine en klop met de ballongarde in enkele minuten luchtig en romig. Spatel de opgeklopte boter op een bord en maak af met wat zeezoutvlokken.
  2. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes in een paar minuten goudbruin. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Laat afkoelen.
  3. Snijd de croissants open, maar niet helemaal door. Besmeer de binnenkant royaal met  een laag van de opgeklopte pestoboter. Verdeel er de ham, tomaatjes en rucola over en strooi er wat  geroosterde pijnboompitjes op. Rasp er tot slot wat parmezaan op.
  • Recept en foto's van Winnie Verswijvel, zoals gezien op TikTok
  • In samenwerking met njam! (@njamtv)
ELVEA producten in dit recept