Een kerstboom van pizza

Lange bereidingstijd
Lange bereidingstijd
Italiaans
Italiaans
Amuse
Amuse

Ingrediënten

500 g
bloem
1 theelepel
zout
1 eetlepel
olijfolie
10 g
verse gist
250 ml
warm water
mini-mozzarellabolletjes
ELVEA Pizza a Casa
oregano
Parmezaanse kaas
Personen

Bereiding

  1. Meng de bloem, bakpoeder, olie en water in een keukenmachine. 
  2.  Kneed het deeg en voeg het zout toe, kneed gedurende 5-10 minuten. 
  3. Dek de kom af met een vochtige handdoek en laat 1 uur rusten. 
  4. Kneed het degen opnieuw even en snijd het in verschillende stukken (12 tot 15 stukken).
  5. Leg een stuk deeg op een bebloemd werkblad, voeg een beetje Elvea pizza a casa, oregano, een bolletje mozzarella-kaas toe. 
  6. Vorm een kleine bal met het deeg. 
  7. Herhaal met elk stuk deeg. 
  8. Schik de ballen op een vel bakpapier en vorm een dennenboom of een krans. 
  9. Laat 30 minuten rusten.
  10.  Bak 10-15 minuten op 220° C 
  11. Haal uit de oven, voeg een beetje parmezaanse kaas toe en een paar kerstomaten om de boom te versieren. 
  12. Serveer met een klein potje tomatensaus om in de dippen. 
Recept info: simply morane