Bereiding
- Los de gist en het suiker op in het lauw-warm water en zet een kwartiertje aan de kant.
- Doe de bloem met het zout en de olie in de keukenrobot en voeg het gistwater toe. Kneed tot een mooi deeg.
- Weeg 6 deegstukken af (ongeveer 55 gram) en laat 30 minuten liggen onder een handdoek.
- Duw de deegstukken plat tot een halve centimer dik.
- Lepel in het midden een lepel van de pastasaus*. Blijf telkens minstens 1 centimeter van de buitenkant van het deeg!
- Snij de pepperoni salami schijfjes in kleinere stukken en verdeel deze over de 6 deegstukken.
- Werk bovenaan af met de geraspte mozzarella en verdeel de kruiden.
- Breng de buitenkant naar binnen toe en plooi het deegstuk samen zodat de vulling niet weg kan.
- Leg de deegstukken in de schedelvorm met de naad naar boven.**
- Leg een handdoek bovenop de vorm en laat nog 45 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bak in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Let op, baktijden kunnen variëren van oven tot oven dus hou dit in de gaten.
- Serveer direct. Je kan ze ook laten afkoelen en in de diepvries bewaren om dan terug op te warmen in een warme oven van 180°C warme lucht.
* Dit recept kan je ook maken met de Elvea Pizzasaus Arrabbiata.
** Dit recept is voor 6 doodshoofden. Bakvorm kan je
hier kopen.