Arrabbiata bulgur met aubergine, halloumi, munt-yoghurt en feta

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

400 g
bulgur
200 g
halloumi
2
aubergines
200 g
kerstomaatjes
1 potje
ELVEA pastasaus Arrabbiata
2 teentjes
look
80 g
feta
1 theelepel
gedroogde oregano
0,50 theelepels
paprikapoeder
Voor de yoghurtsaus
200 g
Griekse yoghurt
1
geraspte mini komkommer
12,50 ml
limoensap
handvol
munt, fijngehakt
peper
zout
4
Personen

Bereiding

  1. Snijd de halloumi in plakjes en bak deze krokant. Zet deze vervolgens even opzij.
  2. Kook intussen de bulgur.
  3. Snijd de aubergine in blokjes en stoof deze aan in een scheutje olijfolie. Snijd de kerstomaatjes in 2 en snijd de look fijn. Stoof deze mee aan en breng vervolgens op smaak met paprikapoeder, gedroogde oregano, peper en zout.
  4. Roer alles goed om en blus met de arrabiata saus. Laat even sudderen.
  5. Maak intussen het yoghurtsausje door alle ingrediënten te mengen.
  6. Roer de gekookte bulgur onder de saus. Verdeel over de borden en werk af met de halloumi, verkruimelde feta en het yoghurtsausje.
Recept info: Chloé Kookt
ELVEA producten in dit recept