Risotto uit Sardinia

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Moeilijk
Moeilijk
Sardisch
Sardisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

8 dl
bouillon
1
ui
6 eetlepels
olijfolie
300 g
(mager) gehakt
300 g
risottorijst
690 g
ELVEA Passata Soffritto
1 eetlepel
safraan
2 eetlepels
boter
60 g
pecorino
peper
zout
6
Personen

Bereiding

  • Warm de bouillon tot net onder het kookpunt op.
  • Pel, snipper de ui en stoof in de olie aan.
  • Voeg het vlees toe en laat garen onder voortdurend roeren.
  • Voeg er de rijst en de wijn bij en laat 2 minuten garen.
  • Doe er de saffraan en de Passata bij en laat inkoken op zacht vuur.
  • Voeg dan onder voortdurend roeren de bouillon, pollepel per pollepel, toe tot de rijst gaar is.
  • Haal de pan van het vuur, roer er de boter onder en werk af met de geraspte pecorino.
ELVEA producten in dit recept