nl fr

Pastataart

Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Italiaans
Bijgerecht
Vleesgerecht
Ingrediënten
4
aubergines
450 g
Rigatoni
400 g
worsten
150 g
pecorino
400 g
ELVEA Blokjes van gepelde tomaten
50 g
chapelure
1
ajuin
3 teentjes
look
1 eetlepel
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
gedroogde oregano
verse basilicum
olijfolie
peper
zout
6
Personen
Bereiding
  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi de plakken aan beide zijden met zout en laat ca. 30 minuten staan.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en look samen met een beetje oregano. Haal het vlees uit de worsten en voeg het toe. Bak verder gedurende 5 minuten. Doe er nu de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en 10 cl water bij. Laat 20 à 25 minuten sudderen.
  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en houd apart in een scheutje olie. Verwarm de oven voor bij 180° C (th. 6).
  • Dep de plakken aubergine droog en grill ze in een scheutje olijfolie gedurende 2 minuten aan beide zijden.
  • Olie een springvorm in, bestrooi met 25 g chapelure en bekleed met de auberineplakken, waarbij je de plakken elkaar laat overlappen en laat overhangen. Vul met laagjes pasta, vlees en de 125 g geraspte pecorino. Klap de plakken naar binnen. Bestrooi met de rest van de chapelure.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Wacht 10 minuten voor je de taart ontvormt. Serveer de taart bestrooid met pecorino en basilicum.
ELVEA producten in dit recept