it nl fr

Gerookte venusschelpen voor 2

Vleesgerecht
Ingrediënten
2 eetlepels
olijfolie
150 g
worsten
1 stengel
prei, in dunne ringen gesneden
1 teentje
look
8 takjes
verse tijmblaadjes, gehakt
peper
zout
1,25 theelepels
gerookt paprikapoeder
1
laurierblaadjes
350 g
ELVEA Rode Gepelde Datterini tomaten (Selezione del Maestro)
60 ml
kippenbouillon
6 eetlepels
witte wijn
1.500 g
venusschelpen
peper
zout
2
Personen
Bereiding
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de plakjes worst tot ze doorbakken zijn. Dit duurt ca. 8 min. Haal de pan van het vuur en zet apart.
  • Zet het vuur zachter en verwijder de bruine stukjes. Voeg de prei, look en tijm toe en fruit tot alles zacht is. Dit duurt ca. 6 min. Kruid met peper en zout.
  • Voeg het paprikapoeder toe en het laurierblad en roer alles goed door zodat alle kruiden zich vermengen. Fruit verder gedurende 1 min.
  • Voeg de tomaten, de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 5 min sudderen. Haal de laurier en tijm eruit en gooi ze weg.
  • Voeg de venusschelpen toe en kook tot ze opengaan. Dit duurt ca. 8 à 10 min. Roer regelmatig.
  • Serveer warm met wat brood.
ELVEA producten in dit recept