Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Mexicaans
Mexicaans
Snack
Snack
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

500 g
rundergehakt
2
wortels
4
selderstengels
1
ui
400 g
rode bonen
400 g
ELVEA Cubes
2 eetlepels
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
100 g
geraspte kaas
0,25
tortillachips natuur
boter
olijfolie
peper
zout
4
Personen

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Spoel de selder, snij in boogjes. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Bak het gehakt rul in een pan zonder vetstof, neem uit de pan en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en de selder toe en schep goed om. Laat enkele minuten op een zacht vuur aanstoven.
  • Voeg het gehakt, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de bonen toe en schep goed om. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de ovengrill voor. Neem 4 beboterde ovenschaaltjes en schep er het gehakt in.
  • Bestrooi rijkelijk met de tortillachips en geraspte kaas en zet enkele minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi gesmolten is.

 
ELVEA producten in dit recept