Tajine van lamsgehaktballetjes met bulgur

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Marokkaans
Marokkaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

3 eetlepels
olijfolie
500 g
lamsgehaktballetjes
2
rode paprika's
690 g
ELVEA Passata Natuur
1 eetlepel
harissa
1 bos
koriander
1 pakje
bulgur
peper
zout
4
Personen

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de paprika 4 min zachtjes.
  • Schep de harissa door de paprika en bak 1 min zachtjes mee. Leg de gehaktballetjes tussen de paprika en schenk de passata erbij. Breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes afgedekt in 20 min gaar.
  • Hak de koriander fijn. Neem de tajine van het vuur. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Dien op met bulgur.
ELVEA producten in dit recept