Gerookte minestrone met tortellini en peterseliepesto
                    
    
 
    
    
    
        
                            
                    
                        
                        Ingrediënten
                                                
                        
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            2
                                                                                        
                                            sneetjes
                                        
                                        
                                            spek in klein stukjes gehakt
                                        
                                                                     
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            3
                                                                                        
                                            
                                        
                                        
                                            wortels in dunne plakjes
                                        
                                                                     
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            700
                                                                                        
                                            g
                                        
                                        
                                            ELVEA Rode Gepelde Datterini tomaten
                                        
                                                                     
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            250
                                                                                        
                                            g
                                        
                                        
                                            tortellini met kaas
                                        
                                                                     
                            
                                
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            0,50
                                                                                        
                                            handvol
                                        
                                        
                                            verse basilicum
                                        
                                                                     
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            2
                                                                                        
                                            eetlepels
                                        
                                        
                                            geroosterde pijnboompitten
                                        
                                                                     
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            2
                                                                                        
                                            eetlepels
                                        
                                        
                                            Parmezaanse kaas
                                        
                                                                     
                            
                                
                            
                                
                                                                            
                                        
                                                                                            0,50
                                                                                        
                                            handvol
                                        
                                        
                                            peterselie, gehakt
                                        
                                                                     
                            
                         
                        
                        
                     
                 
            
                            
                    
                        Bereiding
                        Voor de soep
	- Verhit 1 el olijfolie in een grote pot op middelhoog vuur. Voeg de stukjes bacon toe en bak gedurende enkele minuten of tot ze beginnen kleuren. Voeg nog 2 el olie toe samen met de gehakte ui, look en prei. Blijf koken, terwijl je regelmatig roert, tot alles zacht is.
- Voeg de gehakte wortel, selder, courgette en aardappel toe en roer goed door gedurende een minuut of twee. Voeg de bouillon, de kikkererwten en dan de tomaten toe. Kruid met enkele flinke snufjes zout (wees een beetje voorzichtig als je bouillon al vrij gezouten is).
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur zachter en laat 30-40 min koken, tot de aardappelstukjes net zacht zijn. Voeg de boerenkool en de tortellini toe en kook nog zo’n 5 tot 7 min door tot beide zacht en gaar zijn. Proef en voeg indien nodig nog extra zout toe.
- Serveer afgewerkt met een el pesto, enkele druppels oude balsamico en een flinke portie geraspte Parmezaanse kaas, als je dat wil.
Voor de basilicum of peterseliepesto
	- Hak alle ingrediënten samen tot je een mooie, fijne pesto bekomt. Gebruik deze als afwerking voor de minestrone.