Tomatensoep met balletjes

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Belgisch
Belgisch
Soep
Soep
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

500 g
ELVEA Passata Natuur
250 g
gehakt
1
ui
1 teentje
look
1 stengel
groene selder
1
wortel
1
vers kruidentuiltje
70 g
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
1 l
groentebouillon
boter
peper
zout
verse peterselie
4
Personen

Bereiding

  • Verwijder de draden van de selder en snij in boogjes. Schil de wortel en snij ’m in stukken.
  • Smelt een klontje boter in een soeppan en stoof hierin de ui en look glazig. Voeg de selder, wortel en het tomatenconcentraat toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg nu de passata toe en laat even sudderen op een zacht vuurtje.
  • Doe het kruidentuiltje en de bouillon bij in de pan, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Rol ondertussen balletjes van het gehakt. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn in een blender of met de staafmixer. Schep de balletjes erbij en laat die 3 minuten meekoken zonder te roeren. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer. Werk af met wat gehakte peterselie of een scheutje room.
ELVEA producten in dit recept