Snelle chili con carne

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

400 g
rundergehakt
200 g
varkensgehakt
100 g
gerookt spek
2 stengels
selder
1
ui
2 teentjes
look
1 eetlepel
komijnpoeder
1 theelepel
kaneel
1 eetlepel
gerookt paprikapoeder
1 theelepel
chilivlokken
2 eetlepels
suiker
100 ml
spiced rum
25 ml
citroensap
1 blik
rode bonen
0,50
bouillonblokje rund
20 g
pure chocolade (min. 70%)
olijfolie
4
Personen

Bereiding

  1. Snijd de ui, selder en look grof en mix ze fijn in een foodprocessor.
  2. Bak het gerookte spek in reepjes in een grote pot. Fruit het groentemengsel in dezelfde pot in een beetje olie tot het zacht en geurig is.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul en goudbruin.
  4. Voeg de kruiden toe (komijn, kaneel, paprika, chili) en laat even meebakken.
  5. Blus met de spiced rum, voeg de suiker, het bouillonblokje en een scheutje water toe. Laat even pruttelen.
  6. Doe de bonen erbij, samen met het spek, citroensap en stukjes chocolade.
  7. Laat alles nog een kwartier zachtjes sudderen
Recept info: The Messy Chef (Jelle Beeckman)
ELVEA producten in dit recept