Makkelijke enchilada’s

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Mexicaans
Mexicaans
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

1
ui, gesnipperd
1 teentje
look, fijngesnipperd
1
paprika, in blokjes
1
gekookte kipfilet, in stukjes
1 eetlepel
texmexkruiden
400 g
ELVEA pastasaus Arrabbiata
6
kleine tortillavellen
150 g
gemalen kaas
1 handvol
kerstomaten, gehalveerd
blaadjes
koriander
olijfolie
4
Personen

Bereiding

  1. Fruit de ui en de look aan in een scheutje olijfolie. Voeg de paprikablokjes en de gekookte kip toe. Breng op smaak met texmexkruiden. 
  2. Neem de tortillavellen en bestrijk ze met een lepeltje van de tomatensaus. Leg er vervolgens een beetje van de kipvulling op en rol de tortilla’s op.
  3. Leg ze in een ovenschaal en lepel er de rest van de tomatensaus over. Bestrooi het geheel met de gemalen kaas en bak de  enchilada’s 15 minuten op 200 graden in de oven. 
  4. Werk de enchilada’s nog af met fijngesneden kerstomaatjes en koriander. 
 
  • Copyright foto’s: Kaat Bosch
  • In samenwerking met njam!
  • Recept van Stephanie Bex, zoals gezien op TikTok
Recept info: Stephanie Bex
ELVEA producten in dit recept