Koninginnenhapje Italian style

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

4
bladerdeeggebakjes
250 g
champignons, in plakjes
250 g
hamblokjes
400 g
ELVEA Cubetti Italiaanse Kruidenmix
150 ml
room
50 g
geraspte mozzarella kaas
blaadjes
verse basilicum
peper
zout
olijfolie
4
Personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.  
  2. Verhit een scheutje olijfolie. Bak er de champignons en de hamblokjes even in aan. Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Laat inkoken en kruid met peper en zout.  
  3. Vul de bladerdeegkoekjes met één eetlepel van de saus en bestrooi ze met de mozzarella. 
  4. Zet de bladerdeegkoekjes in een ovenschaal en zet ze gedurende 10 minuten in de oven.  
  5. Verdeel de resterende tomatensaus over bordjes en zet er telkens een bladerdeegkoekje bovenop. Werk af met verse basilicum.
Lekker met aardappelpuree.
  • Recept en foto's van Stephanie Bex, zoals gezien op TikTok
  • In samenwerking met njam! (@njamtv)
Recept info: Stephanie Bex
ELVEA producten in dit recept