Italiaanse pesto-burger

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

2
hamburgerbroodjes (bijv. brioche of ciabatta-bollen)
2
rundburgers
1 bol
mozzarella
4 sneetjes
geroosterde rode paprika
groene olijven
zwarte olijven
2 eetlepels
groene pesto
1 handvol
rucola
1 theelepel
citroensap
1 theelepel
olijfolie
zout
peper
2
Personen

Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in plakken.
  2. Grill of bak de rundburgers in een pan met wat olie tot goudbruin en gaar.
  3. Leg de laatste minuut de mozzarella bovenop zodat die zacht begint te smelten.
  4. Snijd de broodjes open en rooster ze kort in een pan of broodrooster voor een knapperige binnenkant.
  5. Meng de rucola met een beetje citroensap, olijfolie en een snuf zout.
  6. Snijd de paprika's in fijne repen.
  7. Snijd de olijven in fijne plakjes en meng door elkaar.
  8. Bouw de burger op. Start met de onderkant van broodje met rucola, de burger met gesmolten mozzarella, een flinke laag pesto, reepjes geroosterde paprika, een olijvenmengeling en suit met bovenkant van het broodje.
  9. Serveer direct, eventueel met frietjes of een frisse salade.
Recept info: Sarah Ghijselinck (Hot Topic)
ELVEA producten in dit recept