Halloweenpompoentjes met gehakt

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

1 vel
pizzadeeg kant-en-klaar of zelfgemaakt
150 g
gehakt
100 g
ELVEA Pomo e Legumi
2 eetlepels
geraspte mozzarella kaas
1
eierdooier
Een paar
basilicumblaadjes
peper
zout
olijfolie
8
Personen

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie. Meng er vervolgens  de Pomo e Legumi en de gemalen mozzarella onder. Kruid met peper en zout. 
  2. Rol het pizzadeeg uit en steek er rondjes uit van ongeveer 10 cm diameter, met behulp van een uitsteekring.
  3. Leg in het midden van elk deegrondje een koffielepel van het gehaktmengsel. Plooi de zijkanten naar binnen toe over het gehakt zodat je een gesloten balletje bekomt.
  4. Neem 4 touwtjes en span deze zacht aan over de deegballetjes in 4 verschillende richtingen, zodat je groeven krijgt. Knoop dicht, maar span de knoop niet te hard aan zodat er nog wat rek op zit.
  5. Leg de pompoentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een losgeklopte eidooier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder de touwtjes en en werk de pompoentjes nog af met basilicumblaadjes alvorens te serveren. 
  • Recept en foto's van Stephanie Bex, zoals gezien op TikTok
  • In samenwerking met njam! (@njamtv)
Recept info: Stephanie Bex
ELVEA producten in dit recept