Bereiding
Voor het "tomaatje"
- Mix de burrata met zout en basilicumolie.
- Doe het mengsel in een spuitzak en vul er kleine bolvormige mallen mee.
- Laat invriezen.
- Doe ondertussen in een steelpan het water, de Pomo & Legumi en de kappa.
- Breng aan de kook en laat iets afkoelen.
- Haal de diepgevroren burrataballetjes uit de mal en dip ze met een tandenstoker in het tomatenglazuur.
- Laat ontdooien in de koelkast.
Voor het blauwe kaaskrokantje
- Mix in een staande mixer met de vlinder de boter, bloem en blauwe kaas tot een zandachtig mengsel. Voeg dan het ei toe en meng tot een glad mengsel.
- Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 4 mm en snijd er rondjes van 3 cm uit. Bak ze op 180° C in een oven op boven- en onderwarmte tot ze goudbruin zijn.
Afwerking
Werk de ontdooide tomatenballetjes af met een tomatensteeltje en serveer ze op een kaaskrokantje.