Courgette pappardelle met bolognese saus

Ingrediënten

4
courgettes
250 g
gehakt
1
rode paprika
1
gele paprika
2
selderstengels
2
wortels
1
ui
3
lookteentje
1 fles
ELVEA Polpa di pomodoro
2 eetlepels
Elvea Doppio Concentrato
1 theelepel
oregano
1 theelepel
paprikapoeder
1 snuifje
chilipoeder
Parmezaanse kaas
verse basilicum
1 bol
buffelmozzarella
Personen

Bereiding

Schil dunne plakjes van de courgette met een dunschiller. (Een kaasrasp werkt ook prima)
Het middelste deel van de courgette kan je nog in blokjes snijden voor de saus. Zo hoef je niets weg te gooien.
 
Snijd de ui en look fijn. Stoof deze aan in een scheutje olijfolie.
 
Snijd de paprika, wortel en selder in fijne blokjes. Stoof deze samen met de courgetteblokjes aan in de pan.
 
Voeg het gehakt toe. Kruid met peper, zout, oregano, paprikapoeder en chili. Breng op smaak met 2 el tomatenconcentraat.
 
Wanneer het gehakt bijna gaar is, blus dan met de polpa.
Laat de saus sudderen op een zacht vuur tot alle smaken vermengd zijn. 
 
Verdeel de courgette pappardelle over de borden. Lepel er de saus over en werk af met buffelmozarella en verse basilicum.

 
 
Recept info: Chloé kookt
ELVEA producten in dit recept