Chakchouka

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Tunesisch
Tunesisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

1
gele paprika
1
rode paprika
1
courgette in brunoise
400 g
ELVEA Cubetti Verse Basilicum
1 eetlepel
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
1 theelepel
harissa
1 theelepel
ras el hanout
1 theelepel
suiker
zeezout
versgemalen zwarte peper
5
eieren
verse koriander
geitenkaas
4
Personen

Bereiding

  • Verhit de olie in een stoofpan en fruit de paprika’s gedurende 8-10 min.
  • Voeg de blokjes courgette toe en fruit verder gedurende een 2-tal min.
  • Voeg de Cubetti, tomatenpuree, harissa, ras el hanout, paprika, suiker, de peper en het zout en 150ml water toe. Laat gedurende 15 min zonder deksel sudderen of tot de saus een beetje ingedikt is.
  • Maak putjes in de saus en breek er je eieren in. Laat 1 ei glijden in elke putje.
  • Dek af en laat nog 5 min sudderen of tot de eieren gebakken zijn zoals je wil.
  • Strooi er korianderblaadjes en geitenkaas over en serveer meteen.
ELVEA producten in dit recept