Vissoep alla carrettiera

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Gemiddeld
Italiaans
Italiaans
Soep
Soep
Visgerecht
Visgerecht

Ingrediënten

40
gedroogde porcini
2 teentjes
look, fijngesnipperd
50 g
pancetta
100 g
tonijn uit blik
1
chilipeper, fijngehakt
100 g
ELVEA Pomo e Legumi
300 g
ELVEA Polpa di pomodoro
1 snuifje
suiker
1 handvol
platte peterselie, fijngehakt
peper
zout
olijfolie
100 g
zeekraal
1
venkel, in reepjes
2 stengels
lente-uien, fijngehakt
500 g
mosselen
500 g
vongole schelpen
200 ml
witte wijn
1 klontje
boter
1 scheut
water
4
tongrolletjes
1
inktvistube, in ringetjes
4
gamba’s
1
ciabatta
1 eetlepel
mayonaise
1 teentje
look, geraspt
1 eetlepel
Elvea Tomatenconcentraat
geraspte Parmezaanse kaas
4
Personen

Bereiding

Maak de saus
 
Week de porcini een half uurtje in warm water, giet ze af en bewaar het weekwater. Hak de porcini fijn. 
 Fruit de look aan in een scheutje olijfolie. Voeg pancetta, tonijn, chilipeper en porcini toe. Bevochtig het geheel met polpa en pomo e legumi. Roer er nog de fijngehakte peterselie onder. Kruid met peper en zout. 
 
Maak de vissoep
 
Doe de zeekraal, venkel en lente-ui in een grote pot. Schep er de mosselen en de vongole over. Bevochtig met witte wijn en een scheutje water. Voeg nog een klontje boter, peper en zout toe en verwarm het geheel op het vuur. Laat garen. 
 Zeef de gare zeevruchten en vang het vocht op in een steelpan. Meng er twee flinke pollepels van de carrettierasaus onder. Verwarm opnieuw op het vuur en laat de inktvisringen, de gamba’s en de tongrolletjes garen in de soep. 
 
Meng alle ingrediënten voor de rouille. Bak de ciabatta af. 
Schep de mosselen en de vongole in de soep. Besmeer de sneetjes ciabatta met een laagje van de rouille en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Werk de soep af met wat venkelgroen en serveer met de toast. 
 
Recept info: Njam!-tv 'Italiaans, Makkelijk en Gezond'
ELVEA producten in dit recept