Pizza con porcini e scamorza affumicata

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

Deeg
1 dl
water
18 g
verse gist
2 eetlepels
olijfolie
1 koffielepel
zout
1 snuifje
suiker
3 eetlepels
ELVEA Passata di Datterini 100% Toscano (Selezione del Maestro)
Topping
100 g
gerookte scamorza
krokante salie
150 g
geraspte lardo
1
Personen

Bereiding

  • Strooi de bloem uit op je werkblad en maak in het midden een kuiltje. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor. Los de verse gist op in het water en giet het gistmengsel bij het bloem.
  • Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Rol het deeg tot een bol, dek af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats of een nacht in de koelkast, onder vershoudfolie.
  • Rol net voor het bakken het deeg uit en duw het met de vingertoppen plat tot de gewenste dikte. Begin in het midden en werk naar de randen toe, terwijl je de pizza ondertussen ronddraait.
  • Beleg de pizza met de tomatenpassata, de scamorza en het eekhoorntjesbrood en de salie en bak af in de oven. Hoe lang een pizza moet bakken, hangt af van de warmte van je oven. Maar het is makkelijk te zien wanneer je pizza klaar is, eens de korst begint te bruinen en de ingrediënten smelten. Hou je pizza dus regelmatig in het oog.
  • Rasp de lardo koud op de gebakken pizza.
Pizza met Peppe - Culinaire Ambiance