Patata di Bologna

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

2
aardappelen
1
ui, gesnipperd
50 ml
witte wijn
690 g
ELVEA Passata Natuur
takjes
verse rozemarijn
1 teentje
look
1 heads of lettuce
eikenbladsla
12 sneetjes
mortadella
olijfolie
zout
6
Personen

Bereiding

  1. Kook de grote aardappelen in hun geheel, met de schil er nog aan, gaar in gezouten water.
  2. Fruit de ui aan in een scheutje olijfolie. Blus met de witte wijn en voeg vervolgens de passata toe. Breng op smaak met een snuifje zout en enkele takjes verse rozemarijn. Laat pruttelen op een zacht vuurtje. 
  3. Haal de aardappelen uit de pot en snijd ze in dikke schijven van +- 2 cm. Verhit een scheut olijfolie in een pan op het vuur. Voeg een teentje look toe en bak er dan de schijfjes aardappel goudbruin aan beide kanten in. 
  4. Haal de blaadjes van de krop salade en meng ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. 
  5. Verdeel de tomatensaus over borden. Schik er een krokant schijfje aardappel, plakjes mortadella en enkele blaadjes sla bovenop. Werk nog af met wat rozemarijn.
  • In samenwerking met njam! rond het programma ‘Peppe’s Emilia-Romagna’
  • Recept van chef Peppe Giacomazza
  • Foto van Ann-Sophie Bracke
Recept info: Peppe Giacomazza
ELVEA producten in dit recept