Gebakken scampi’s in tomaten feta saus

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Grieks
Grieks
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht

Ingrediënten

800 g
ELVEA Cubetti Look
1 eetlepel
olijfolie
1 middelgrote
ui
1 handvol
verse peterselie
1 eetlepel
verse dille
500 g
rauwe scampi
peper
zout
100 g
feta
4
Personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Verwarm de olie in een ruime, ovenbestendige pan op middelgroot vuur. Voeg de ui toe en zet aan tot de ui zacht wordt. Dit duurt 3 à 5 minuten.
  • Voeg de Cubetti met look toe en draai het vuur lager. Laat sudderen gedurende 5-10 minuten of tot de sappen een beetje indikken.
  • Haal de pan van het vuur. Roer er de kruiden, scampi’s en feta door en kruid met peper en zout naar smaak. Zet de pan in de oven en bak, zonder deksel, tot de scampi’s gaar zijn. Dit duurt zo’n 10 à 12 minuten.
  • Serveer meteen. Geef er Frans of Italiaans stokbrood, pasta of rijst bij.
ELVEA producten in dit recept