ELVEA tomatenblokjes cubetti met Italiaanse kruiden
2
sjalotjes
2teentjes
knoflook
3eetlepels
olijfolie
4dl
water
takjes
tijm
2blaadjes
laurierblaadjes
peper
zout
1
wortel
200g
groene boontjes
150g
spaghetti
0,50
courgettes
100g
erwtjes
handvol
verse peterselie
15g
Parmezaanse kaas
4
Personen
Bereiding
Snipper de sjalotjes en de knoflook, en zet aan in een beetje olijfolie. Stoof even op.
Voeg er het tomatenconcentraat aan toe en bak kort op.
Voeg er de tomatenblokjes bij en het water.
Breng aan de kook, samen met de tijm en laurier.
Kruid met peper en zout.
Gaar 15 minuten.
Snijd de wortel en boontjes in stukken en voeg deze samen met de gebroken spaghetti toe.
Kook enkele minuten.
Snijd de courgette in blokjes en voeg toe, samen met de erwtjes.
Proef of het genoeg gekruid is en serveer met gehakte peterselie en parmezaan.
Uit “ italia al pomodoro” : Recepten - Harry Belmans , Foto’s - Heikki Verdurme