Tagliata van entrecote met kerstomaatjes

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

1 bowl
ELVEA Rode Gepelde Datterini tomaten
1
rode ajuin
2 teentjes
knoflook
2 dl
rode wijn
500 g
krielaardappeltjes
takjes
rozemarijn
600 g
entrecote
eetlepels
olijfolie
bussels
rucola
peper
zout
4
Personen

Bereiding

Snipper de rode ui en de knoflook en voeg er de rode wijn bij.
Leg het vlees in de marinade en laat 4 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de krieltjes in tweeën en bestrooi met geritste rozemarijn.
Besprenkel met olijfolie en bak 25 minuten in de oven.
Haal het vlees uit de marinade en gril kort op een zeer warme grill. Snijd het vlees en serveer
met rucola, tomaatjes en de rozemarijnaardappeltjes.
Kruid met peper en zout.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme