ELVEA tomatenblokjes cubetti met Italiaanse kruiden
1
wortel
150g
champignons
1
rode paprika
2
sjalotjes
8
kippenboutenvlees
4eetlepels
olijfolie
2teentjes
knoflook
takjes
rozemarijn
peper
zout
2eetlepels
bloem
3dl
witte wijn
1
laurierblad
100g
zwarte olijven
4eetlepels
kappertjes
handvol
platte peterselie
4
Personen
Bereiding
Reinig de groenten, sjalotten en champignons en snijd ze in stukken.
Kleur de kippenbouten in een beetje olijfolie.
Schep ze daarna terug uit de pot.
Doe nog een beetje olijfolie in de pot en stoof nu de groenten even.
Voeg ook de knoflook en rozemarijn toe.
Schep de kip terug in de pot en kruid met peper en zout.
Bestrooi met de bloem en roer goed om.
Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe.
Gaar op een laag vuur onder deksel.
Kneus de olijven, ontpit ze en voeg ze
samen met de kappertjes toe.
Proef of het genoeg gekruid is en werk af met platte peterselie.
Uit “ italia al pomodoro” : Recepten - Harry Belmans , Foto’s - Heikki Verdurme