Spaghetti met gebakken kabeljauw

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Visgerecht
Visgerecht

Ingrediënten

Voor de pasta
1 teentje
look
250 g
kabeljauwfilets
1 eetlepel
kappertjes
1 eetlepel
zwarte olijven
1 scheut
witte wijn
690 g
ELVEA Passata Natuur
400 g
spaghetti
1 bol
burrata
peper
zout
Voor de gremolata
4 eetlepels
gedroogde peterselie
1
citroen
1 scheut
olijfolie
4
Personen

Bereiding

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Fruit er een volledig teentje look in aan. Snijd de kabeljauw in stukjes en bak deze aan in de pan.
  2. Hak de kappers en olijfjes fijn, voeg deze toe aan de pan en laat meebakken. Blus met een scheut witte wijn en passata. Kruid met peper, roer om en laat de saus even pruttelen op een zacht vuurtje.
  3. Kook de spaghetti al dente in gezouten water. Giet af en meng onder de saus.
  4. Doe voor de gremolata de gedroogde peterselie in een klein kommetje, voeg de zeste van de citroen toe en meng met een scheut olijfolie. 
  5. Verdeel de pasta over borden. Werk af met stukjes burrata en de gremolata. 
Recept info: Peppe Giacomazza
ELVEA producten in dit recept