Minestrone

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Gemiddeld
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

2 eetlepels
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
1 blik
ELVEA tomatenblokjes cubetti met Italiaanse kruiden
2
sjalotjes
2 teentjes
knoflook
3 eetlepels
olijfolie
4 dl
water
takjes
tijm
2 blaadjes
laurierblaadjes
peper
zout
1
wortel
200 g
groene boontjes
150 g
spaghetti
0,50
courgettes
100 g
erwtjes
handvol
verse peterselie
15 g
Parmezaanse kaas
4
Personen

Bereiding

Snipper de sjalotjes en de knoflook, en zet aan in een beetje olijfolie. Stoof even op.
Voeg er het tomatenconcentraat aan toe en bak kort op.
Voeg er de tomatenblokjes bij en het water.
Breng aan de kook, samen met de tijm en laurier.
Kruid met peper en zout.
Gaar 15 minuten.
Snijd de wortel en boontjes in stukken en voeg deze samen met de gebroken spaghetti toe.
Kook enkele minuten.
Snijd de courgette in blokjes en voeg toe, samen met de erwtjes.
Proef of het genoeg gekruid is en serveer met gehakte peterselie en parmezaan.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   


 
ELVEA producten in dit recept