Jagerskip

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

1 blik
ELVEA tomatenblokjes cubetti met Italiaanse kruiden
1
wortel
150 g
champignons
1
rode paprika
2
sjalotjes
8
kippenboutenvlees
4 eetlepels
olijfolie
2 teentjes
knoflook
takjes
rozemarijn
peper
zout
2 eetlepels
bloem
3 dl
witte wijn
1
laurierblad
100 g
zwarte olijven
4 eetlepels
kappertjes
handvol
platte peterselie
4
Personen

Bereiding

Reinig de groenten, sjalotten en champignons en snijd ze in stukken.
Kleur de kippenbouten in een beetje olijfolie.
Schep ze daarna terug uit de pot.
Doe nog een beetje olijfolie in de pot en stoof nu de groenten even.
Voeg ook de knoflook en rozemarijn toe.
Schep de kip terug in de pot en kruid met peper en zout.
Bestrooi met de bloem en roer goed om.
Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe.
Gaar op een laag vuur onder deksel.
Kneus de olijven, ontpit ze en voeg ze
samen met de kappertjes toe.
Proef of het genoeg gekruid is en werk af met platte peterselie.


Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   

 
ELVEA producten in dit recept