Crostini met ricotta en geroosterde tomaatjes

Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Italiaans
Voorgerecht
Ingrediënten
handen vol
ELVEA Gele gepelde Datterini tomaten (Selezione del Maestro)
handen vol
verse basilicum
100 g
ricotta
peper
zout
sneetjes
ciabatta
teentjes
knoflook
2 eetlepels
olijfolie
50 g
pecorino
4
Personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Halveer de tomaatjes en leg ze in een bakblik.
Rooster ze 10 minuten.
Snipper de basilicum en meng het onder de ricotta.
Kruid met een beetje peper en zout.
Gril de sneetjes ciabattabrood en wrijf ze in met knoflook.
Lepel hierop een beetje ricotta en beleg met de tomaatjes.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper van de molen.
Werk af met balsamico en pecorino.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme