Elvea anno 2019 = 100% natuurlijk + 100% transparant

maandag 19 november 2018

Vanaf 1 januari 2019 zal elke Elvea verpakking meer informatie bevatten.
Naast de Nutri-Score zal een FreeFrom.iDcard de natuurlijke oorsprong van de ingrediënten weergeven. 
 
 
100% naturale
Het volledige Elvea-gamma is sinds de oprichting in 1885 ‘100% Naturale’.Dat wil zeggen dat alle Elvea-producten volledig vrij zijn van bewaarmiddelen, kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen en GMO’s (genetisch gemodificeerde bestanddelen). Bovendien is het volledige gamma gluten- en lactosevrij, alsook geschikt voor een vegan dieet! 
 
100% transparantie
Als puur, authentiek en gezond merk engageert Elvea zich om deze 100% natuurlijk-boodschap op een transparante manier aan de consument te communiceren. Zo wordt ook een Nutri-Score aan de producten toegekend. Dit scoresysteem, dat in 2016 werd ingevoerd in Frankrijk en in augustus 2018 als richtlijn van kracht ging in België, maakt het voor de consument eenvoudig om gezonde producten in één oogopslag te herkennen.
De score van het product wordt weergegeven aan de hand van vijf letters en bijhorende kleuren van A (de beste score met een groene kleur) tot E (de slechtste score met een rode kleur). 44 van de 45 producten uit het gamma van Elvea beschikken over een Nutri-Score A (= geschikt om dagelijks te gebruiken in een evenwichtig en gezond voedingspatroon). Enkel de Pomo e Legumi kreeg een score C toegekend.