RISOTTO MET TOMAAT & VERSE KRUIDEN

Korte bereidingstijd
Korte bereidingstijd
Gemiddeld
Gemiddeld
Italiaans
Italiaans

Ingrediënten

1
ui, gesnipperd
2 teentjes
look
2 eetlepels
olijfolie
150 g
risottorijst
80 ml
witte wijn
250 ml
groentebouillon
250 ml
ELVEA Pomo e Legumi
50 ml
kokosmelk
4
zongedroogde tomaatjes
1 eetlepel
suiker
1 hand vol
rucola
zout
peper
basilicum, fijngehakt
oregano
geraspte parmezaan
2
Personen

Bereiding

Giet wat olijfolie in een pan en zet op een hoog vuur
Voeg de fijngesneden ui en look toe en laat 2-3 minuten stoven
Voeg de risottorijst toe en roer 1 min
Overgiet met 1 glas witte wijn 
Zet het vuur ietsje zachter
Giet gedurende 12 à 15 minuten 250 ml groentebouillon bij de rijst. Giet beetje bij beetje bij, telkens wanneer het net opdroogt.
Voeg 250 ml Elvea Pomo e Legumi toe en roer
Giet de kokosmelk erbij, voeg de zongedroogde tomaten toe en roer flink
Kruid met basilicum, oregano en zout
Werk af met verse kerstomaat, rucola, parmezaanschilfers, peper en zout
ELVEA producten in dit recept