it nl fr

Bladerdeegkoekje met mozzarella en gekonfijte tomaat

Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Belgisch
Bijgerecht
Vegetarisch
Ingrediënten
4
ELVEA Hele gepelde tomaten
4 dl
olijfolie
1 pakken
bladerdeeg
100 g
mozzarella
10 g
cassonade
1 handvol
courgette in brunoise
1 handvol
goudcroutons
verse basilicum
1 scheut
chardonnayazijn
peper
zout
4
Personen
Bereiding
  • Haal de tomaten uit blik en laat uitlekken. Warm de olijfolie op tot net onder het kookpunt. Voeg de tomaten toe aan de hete olie en laat ze gedurende een tiental minuten konfijten. Haal de tomaten uit de olie, strooi er de suiker over en karameliseer met de bunsenbrander.
  • Bak het vel bladerdeeg tussen twee bakplaten gedurende tien minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Snijd de koek dan in rechthoekjes.
  • Snijd de mozzarella in plakjes. Beleg elk rechthoekje met mozzarella en leg daarop wat tomaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Plaats gedurende drie minuten onder de grill.
  • Stoof de courgette aan in de pan en breng op smaak met de azijn.
  • Dresseer het bord zoals op de foto en werk af met de goudcroutons en basilicum
Made by Wout - Culinaire Ambiance
ELVEA producten in dit recept