Soep alla Canavese

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Italiaans
Voorgerecht
Vleesgerecht
Ingrediënten
3 eetlepels
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
0,50
ajuin
1
wortel
1 stengels
selder
eetlepels
olijfolie
75 g
spek in klein stukjes gehakt
8 dl
kippenbouillon
peper
zout
bloemkool
handen vol
salie
Parmezaanse kaas
handen vol
verse peterselie
4
Personen
Bereiding
Reinig de ui, wortel en selder, en snijd ze in kleine stukken.
Zet aan in een beetje olijfolieen stoof even op, samen met het spek.
Voeg er het tomatenconcentraat bij en bak even door.
Bevochtig met de bouillon en kruid met peper en zout.
Gaar onder gesloten deksel. 
Snijd de bloemkool in roosjes en voeg deze samen met de salie toe.
Gaar nog even tot de roosjes beetgaar zijn.
Proef of het genoeg gekruid is en serveer met parmezaan en peter-selie.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   

 
ELVEA producten in dit recept