Lamstajine

Lange bereidingstijd
Lange bereidingstijd
Gemiddeld
Gemiddeld
Marokkaans
Marokkaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht

Ingrediënten

4 eetlepels
olijfolie
1.000 g
lamsschouder
2 teentjes
look
2 cm
verse gember
1 koffielepel
kaneelpoeder
140 g
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
690 g
ELVEA Passata Soffritto
1 koffielepel
safraan
2,50 dl
groentebouillon
zout
verse koriander
versgemalen zwarte peper
4
Personen

Bereiding

  • Snijd het vlees in beetklare stukjes en braad het aan alle kanten aan in de helft van de olie en haal het uit de pan.
  • Pel en hak de look en de gember.
  • Doe ze in de pan van het vlees met de rest van de olie en bak ze met de peper en het kaneelpoeder zachtjes aan.
  • Voeg er dan het vlees bij, de tomatenpuree, de saffraan, de bouillon en de Passata bij en laat afgedekt 45 minuten garen.
  • Haal het deksel van de pot en laat de saus verder indikken.
  • Kruid met peper en zout en werk af met de koriander.
ELVEA producten in dit recept