it nl fr

Eenpansstoofpotje Kabeljauw

Belgisch
Hoofdgerecht
Visgerecht
Ingrediënten
2
kabeljauwfilets
100 g
chorizo
1 snuifje
safraan
250 ml
witte wijn
400 g
ELVEA Cubetti Verse Groenten
0,50 theelepels
gerookt paprikapoeder
1 blik
kikkererwten
1
rode ajuinen
2 teentjes
look
250 ml
kippenbouillon
2
citroen
2 theelepels
suiker
verse peterselie
olijfolie
zeezout
peper
zeekraal
boter
2
Personen
Bereiding
  • Verhit een beetje olijfolie in een kookpot/pan met deksel en bak de chorizo tot die krokant begint te worden aan de randen. Verwijder de chorizo met een schuimspaan en bewaar die in een kommetje voor later. Doe de ui bij de olie in de pan en bak de uisnippers op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de look toe en bak nog gedurende enkele minuten verder.
  • Voeg nu de saffraan, wijn, bouillon, Cubetti en suiker toe, breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen onder deksel. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg vervolgens de kikkererwten en het citroensap toe en laat nog 5 minuten verder koken zonder deksel. Doe de kabeljauwfilets in de pan samen met de  chorizo, waarbij je de kikkererwten opzij schuift zodat de kabeljauw deels onder de saus zit. Zet het deksel terug op de pot/pan en laat gedurende 8 à 10 minuten zachtjes sudderen, terwijl je de saus regelmatig over de vis lepelt tijdens het koken.
  • Wanneer de vis gaar is, neem je het deksel van de pot en strooi je er verse peterselie over die je mengde met wat extra zuivere olijfolie.
  • Serveer het gerecht aan tafel in de kookpot. Hierdoor blijft de kabeljauw verder garen in de restwarmte van de pan en loop je niet het risico dat hij overgaar wordt op de kookplaat. Serveer met zeekraal die je gedurende 4 minuten kookte in kokend gezouten water en daarna even door de boter haalde.
ELVEA producten in dit recept
Cubetti
Gearomatiseerde tomatenblokjes