nl fr

Kabeljauw met pistousaus en courgette

Korte bereidingstijd
Gemiddeld
Belgisch
Hoofdgerecht
Visgerecht
Ingrediënten
4
kabeljauwfilets
175 g
ELVEA Passata Soffritto
3 eetlepels
ELVEA Cubetti Verse Basilicum
3 eetlepels
ELVEA Cubetti Look
0,50
gele courgette
0,50
groene courgette
0,50 dl
xeresazijn
2 eetlepels
zwarte olijven
1 dl
olijfolie
10 blaadjes
verse basilicum
1
preiwit
1 handvol
preischeuten
olijfolie
peper
zout
4
Personen
Bereiding
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken tot al het vocht verdwenen is. Meng met de fijn versnipperde basilicumblaadjes en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Warm de olijfolie op tot net onder het kookpunt en giet op de koude tomaten.
  • Snijd het wit van de prei in stukken van twee tot drie centimeter groot. Blancheer in licht gezouten, kokend water en koel af in ijswater. Doe hetzelfde met de courgette.
  • Bak de kabeljauw op de velkant, gedurende ongeveer tien minuten (naargelang de grootte) in een op 180°C voorverwarmde oven. Zet de prei gedurende de laatste minuten ook nog even in de oven om op te warmen.
  • Meng de courgette met de passata en warm op.
  • Zet de preischeutjes op in wat koude olijfolie en verhit tot ze goudbruin zijn.
  • Dresseer het bord. Plaats centraal in het bord de courgette en leg de kabeljauw daarbovenop. Werk af met enkele toefjes van de saus, prei, olijven, tomaten en preischeutjes.
Made by Wout - Culinaire Ambiance
ELVEA producten in dit recept
Cubetti
Gearomatiseerde tomatenblokjes