Kabeljauw met pistousaus en courgette

Korte bereidingstijd
Gemiddeld
Belgisch
Hoofdgerecht
Visgerecht
Ingrediënten
4
kabeljauwfilets
175 g
ELVEA Passata Soffritto
3 eetlepels
ELVEA Cubetti Verse Basilicum
3 eetlepels
ELVEA Cubetti Look
0,50
gele courgette
0,50
groene courgette
0,50 dl
xeresazijn
2 eetlepels
zwarte olijven
1 dl
olijfolie
10 blaadjes
verse basilicum
1
preiwit
1 hand vol
preischeuten
olijfolie
peper
zout
4
Personen
Bereiding
• Laat de tomatenblokjes leeglopen tot alle vocht is verdwenen. Meng met de fijngehakte basilicumblaadjes en breng op smaak met azijn, peper en zout. Verwarm de olijfolie tot net onder het kookpunt en giet op de koude tomaten.
• Snijd het wit van de prei in stukken van twee tot drie centimeter. Blancheer in lichtgezouten, kokend water en koel af in ijswater. Doe hetzelfde met de courgette.
• Bak de kabeljauw aan de huidzijde ongeveer tien minuten (afhankelijk van de grootte) in een voorverwarmde oven van 180°C.  Zet de prei de laatste paar minuten mee in de oven om ze op te  warmen. 
• Meng de courgette met de passata en warm op.
• Doe de prei in koude olijfolie en bak ze goudbruin.
• Plaats de courgette in het midden van de plaat en plaats de kabeljauw er bovenop. Werk af met een paar klodders saus, enkele stukjes prei, olijven, tomaten en prei.
ELVEA producten in dit recept
Cubetti
Gearomatiseerde tomatenblokjes