Tomaten-kruidentaart

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Gemiddeld
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht

Ingrediënten

500 g
ELVEA Passata di Datterini 100% Toscano (Selezione del Maestro)
1 vel
bladerdeeg
40 g
pecorino
eetlepels
olijfolie
16
gezouten ansjovisfilets
peper
zout
handvol
oregano
handvol
platte peterselie
1 koffielepel
bonenkruid
3
lente-uitjes
4
Personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Leg het deeg in een bakblik bekleed met bakpapier en prik erin met een vork.
Rasp hierover 30 g pecorino en bak 15 minuten.
Zet een pan op het vuur en doe hierin de tomaatjes en een beetje olijfolie.
Voeg er de gehakte ansjovis bij en bak op tot de tomaatjes beginnen te barsten.
Kruid met peper en zout.
Schep de tomaatjes op de taartbodem en bak nog 10 minuten.
Hak de kruiden en de lente-uitjes, en strooi ze over de taart.
Rasp hierover de rest van de kaas
en schuif nog enkele minuten in de oven.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   
 
ELVEA producten in dit recept