Soep met worst en tortellini

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Italiaans
Hoofdgerecht
Ingrediënten
1 blik
ELVEA tomatenblokjes cubetti met look
2 eetlepels
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
1
ajuin
1
wortel
250 g
zoete Italiaanse worst
2 eetlepels
olijfolie
1 dl
runderbouillon
2 dl
rode wijn
handen vol
verse basilicum
1 eetlepel
gedroogde oregano
peper
zout
1
courgette
250 g
tortellini met kaas
handen vol
platte peterselie
4
Personen
Bereiding
Snijd de ui en de wortel in blokjes.
Snijd de worst in schijfjes.
Zet alles aan in een beetje olijfolie.
Stoof even op en voeg er het tomatenconcentraat en de tomatenblokjes bij.
Bevochtig met de bouillon en de rode wijn.
Pluk de basilicum en voeg de helft ervan samen met de oregano toe.
Kruid met peper en zout.
Gaar onder gesloten deksel.
Snijd de courgette in blokjes en voeg deze samen met de tortellini toe.
Kook nog enkele minuten.
Proef of het genoeg gekruid is en werk af met basilicum en peterselie.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   

 
ELVEA producten in dit recept
Cubetti
Gearomatiseerde tomatenblokjes