Polenta met worst

Lange bereidingstijd
Gemiddeld
Italiaans
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Ingrediënten
1 blik
ELVEA Blokjes van gepelde tomaten
2 eetlepels
ELVEA Dubbel tomatenconcentraat
1
rode ajuin
0,50
venkel
0,50
courgettes
eetlepels
olijfolie
300 g
Italiaanse worst
1 dl
witte wijn
peper
zout
2 koffielepels
oregano
2 teentjes
knoflook
7 dl
groentebouillon
200 g
polenta
100 g
boter
100 g
gorgonzola
4
Personen
Bereiding
Snipper de ui en snijd de venkel en de courgette in blokjes.
Zet aan in een beetje olijfolie.
Verwijder het vel van de worst en voeg toe.
Bak alles op en roer er het tomatenconcentraat door.
Voeg de gepelde tomaten en de witte wijn toe.
Kruid met peper, zout en oregano.
Zet op een zacht vuur en laat 30 minuten pruttelen.
Snipper de knoflook en stoof deze in een beetje olijfolie.
Voeg er de bouillon bij en breng aan de kook.
Voeg de polenta toe en gaar op een laag vuur.
Roer regelmatig om aanzetten te voorkomen.
Werk af met boter en kaas. Kruid met peper van de molen.
Serveer met de ragù van worst.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme