it nl fr

Roomsoep van gele Datterini tomaten met visgarnituur

Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Italiaans
Soep
Visgerecht
Ingrediënten
350 g
ELVEA Gele gepelde Datterini tomaten (Selezione del Maestro)
300 g
aardappelen
40 g
sjalotjes
500 g
groentebouillon
100 g
zwaardvis
100 g
verse zalm
100 g
verse garnalen
limoensap
olijfolie
zout
peper
bieslook
4
Personen
Bereiding
Vis
  • Leg de vis gedurende 20 minuten in de diepvries, snij daarna de zalm en de zwaardvis in uiterst dunne plakjes en snij de garnalen in twee.
  • Leg de vis op een serveerschotel. Bereid een citroendressing met het limoensap, de extra vierge olijfolie, de peper en de fijngehakte bieslook en overgiet er de vis mee. Dek de visschotel af met wat vershoudfolie en zet in de koelkast.
Roomsoep van gele Datterini tomaten
  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes en hak de sjalotten fijn.
  • Fruit de sjalotten in de olie, voeg de aardappelen toe en overgiet met 500 g bouillon.
  • Voeg na 10 minuten garen de gele Datterini tomaten toe (houd 4 tomaten afzonderlijk voor de afwerking).
  • Kruid met peper en zout en laat nog 20 minuten garen.
  • Verwerk de bereiding vervolgens in een roerzeef.
  • Giet de roomsoep van de gele Datterini tomaten in een steelpan en verwarm zonder te laten koken. Kruid bij naar smaak.
Verdeel de roomsoep van gele Datterini tomaten over de borden en leg de rauwe vis in het midden. Besprenkel met enkele druppels olijfolie, kruid af met vers gemalen peper en serveer.
 
ELVEA producten in dit recept